RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google slår et slag for homofile under OL

Sotsji (NTB-Reuters): Søkemotoren Google har utstyrt logoen sin med en regnbue i en tilsynelatende solidaritetsaksjon med homofile under OL i Sotsji.

Regnbuen har de samme fargene som gay pride-flagget (homofil stolthet), og fredagens logo tolkes som en kritikk av russiske myndigheters behandling av homofile. I fjor godkjente president Vladimir Putin en lov mot «homofil propaganda» blant mindreårige, en lov som har fått skarp kritikk av menneskerettforkjempere verden over.

Over de seks bokstavene i Google-logoen er det nå tegninger av seks ulike idrettsutøvere med henholdsvis rødt, oransje, gult, grønt, blå og lilla som bakgrunn.

Siden er også utstyrt med et sitat fra det olympiske charter der det står at alle har en rett til å drive idrett uten å bli diskriminert.

«Å utøve en idrett er en menneskerettighet. Ethvert menneske må ha mulighet til å drive med sport uten diskriminering av noe slag i en olympisk ånd, noe som krever gjensidig forståelse i en ånd preget av vennskap, solidaritet og rettferdig spill», heter det.

Putin ønsker å vise Russland fra sin beste side under lekene. Men opptakten til lekene har vært sterkt preget av at aktivister har brukt anledningen til å protestere mot den omstridte loven som Putin signerte i fjor. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere