Google truer med å trekke seg ut av Kina

San Francisco (NTB-Reuters-AFP): Google sier de ikke lenger er villig til å sensurere sin søkemotor i Kina og truer med å trekke seg ut av landet.

Advarselen kommer etter at Google og minst 20 andre internettselskaper ble utsatt for et svært sofistikert cyber-angrep i desember.

Google sier at hackerne forsøkte å bryte seg inn i gmail-kontoene til flere kinesiske menneskerettighetsaktivister og aktivister andre steder i verden.

Fra San Francisco melder Google at de vurderer å avslutte alle sine operasjoner i Kina, og at de ikke lenger er villig til å sensurere og filtre søkemotorresultater i landet.

«Disse angrepene og overvåkingen de har avdekket, kombinert med andre forsøk det siste året på å begrense ytringsfriheten på nettet, gjør at vi vil vurdere om vi skal fortsette vår virksomhet i Kina,» heter det i en blogg fra Googles juridiske ekspert David Drummer.

«Vi har besluttet at vi ikke lenger er villig til å fortsette å sensurere resultatene på Google.cn, og at vi i de kommende ukene skal drøfte med kinesiske myndigheter om hvordan vi kan operere en ufiltrert søkemotor, og om det kan skje i overensstemmelse med loven,» sier han videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.