RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google truer med å trekke seg ut av Kina

San Francisco (NTB-Reuters-AFP): Google sier de ikke lenger er villig til å sensurere sin søkemotor i Kina og truer med å trekke seg ut av landet.

Advarselen kommer etter at Google og minst 20 andre internettselskaper ble utsatt for et svært sofistikert cyber-angrep i desember.

Google sier at hackerne forsøkte å bryte seg inn i gmail-kontoene til flere kinesiske menneskerettighetsaktivister og aktivister andre steder i verden.

Fra San Francisco melder Google at de vurderer å avslutte alle sine operasjoner i Kina, og at de ikke lenger er villig til å sensurere og filtre søkemotorresultater i landet.

«Disse angrepene og overvåkingen de har avdekket, kombinert med andre forsøk det siste året på å begrense ytringsfriheten på nettet, gjør at vi vil vurdere om vi skal fortsette vår virksomhet i Kina,» heter det i en blogg fra Googles juridiske ekspert David Drummer.

«Vi har besluttet at vi ikke lenger er villig til å fortsette å sensurere resultatene på Google.cn, og at vi i de kommende ukene skal drøfte med kinesiske myndigheter om hvordan vi kan operere en ufiltrert søkemotor, og om det kan skje i overensstemmelse med loven,» sier han videre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere