RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google utforsker fortiden

Ny versjon av Google Earth går under havet og tilbake i fremtiden.

Google har i dag sluppet en ny versjon av deres svært så populære programvare Google Earth, og programmet har fått en rekke spennende nyheter.

Den kanskje mest spennende er muligheten til å se satellittbilder som er tatt et godt stykke tilbake i tid. For eksempel har du muligheten til å se hvordan New York så ut før terrorangrepene i 2001 – eller se hvordan ørkener stadig utvider seg.

Google har også begynt å utforske hvordan havets bunn ser ut, og i den nye versjonen kan du nå se topografien på havets bunn i hele verden. Det er også lagt inn betydelige mengder informasjon om forskjellige undergrunnsseverdigheter som korallrev, med blant annet masse informasjon fra National Geographic.

På samme måte har de nå lagt ut overflatefotografier av hele Mars, hvis du skulle ønske å utforske planeten som ligner mest på vår egen.

Ellers har versjon 5 av programmet fått en rekke andre mindre funksjoner, som blant annet muligheten til GPS-sporing av dyr, innlegging av veier du jogger eller kjører – og du kan planlegge dine feriereiser.

Versjon 5 av Google Earth finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere