RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Google verdt over 70 milliarder?

Sist oppdatert:
Søkemotorselskapet Google, med konsernsjef Eric Schmidt i spissen, kan være verdt mer enn 70 milliarder kroner når det går på børs. Selskapet er delvis en konkurrent av norske Fast
Nyhetstjenesten Marketwatch.com fokuserer i en artikkel på den sannsynlige børsnoteringen av søkeselskapet Google, som delvis er en konkurrent av norske Fast, dog i mindre grad etter at Fast solgte sin internettsøketjeneste til Overture.

Ifølge Marketwatch.com varierer estimatene på Googles verdi fra 5 til over 10 milliarder dollar, eller fra 35 til over 70 milliarder kroner.

I artikkelen heter det at Google får det til å føles som det er 1999 igjen. Det vises også til at internettselskapet Yahoo har steget 100 prosent på børsen siden i vinter.

Google selv sier selskapet ikke har noen umiddelbare planer om børsnotering.

Google vil ventelig omsette for mellom 700 millioner og 1 milliard dollar i år, ifølge meglerhuset U.S. Bancorp Piper Jaffray.

Selskapet offentliggjør ikke sine tall, men omsetningen blir anslått til 300 millioner i fjor og 100 millioner i 2001.

Selskapet tjener penger, men det er ukjent hvor stor overskuddene er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere