Googles Gmail kan stoppes

Ikke før er tjenesten annonsert, så blir den forsøkt lagt død. Googles planlagte gratis e-posttjeneste med 1 GB lagringplass møter tung motbør fra flere hold. Hva mener du?

13.04.04 15:54

I California har den demokratiske senatoren Liz Figueroa kommet med et lovforslag for å stoppe tjenesten, og kaller Gmail et brudd på personvernet.

I følge Figueroa er problemet at Google planlegger å tjene på at brukerne går med på at deres e-post blir skannet og innholdet brukt i målrettet reklame.

Selve skanningen foregår automatisk, slik at ingen leser din private e-post, men det beroliger ikke motstanderne av målrettet reklame.

Gmail kan for eksempel bruke nøkkelord for å skanne din e-post, og kommer med reklame for farmasøytiske produkter dersom du skriver til venninnen din om de brystsmertene du har hatt i det siste.

Den engelske gruppen Privacy International har klaget Googles planer inn til landets Iformation Commissioner, og i en talsmann for datatilsynet i Tyskland har uttalt at skanning av e-post er forbudt gjennom tysk lov.

Er denne type skanning noe å bekymre seg for, eller overreagerer myndighetene? Si din mening.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag