Googles internettballonger til Indonesia

GOOGLES PROJECT LOON: Her tester Google internet-ballongene i opptil minus 60 grader en gammel flyhangar i Mountain View i California. Hangaren er omgjort til en gigantisk fryseboks.

GOOGLES PROJECT LOON: Her tester Google internet-ballongene i opptil minus 60 grader en gammel flyhangar i Mountain View i California. Hangaren er omgjort til en gigantisk fryseboks. Foto: (Google)

Google planlegger å sende opp flere hundre ballonger som skal spre internett i Indonesia.

Onsdag kunngjorde selskapet at de trapper opp sitt ballongprosjekt, og at de ønsker å satse på Indonesia, hvor størstedelen av befolkningen ikke er koblet til internett.

«Project Loon», som det to år gamle prosjektet er kalt, går ut på å sende høyhastighetsinternett fra luftballonger som svever rundt 60.000 fot over bakken.

Indonesias befolkning på 250 millioner er spredt utover 17.000 øyer, og kun 42 prosent av dem har internett. Dermed passer landet godt for Googles trådløse internettprosjekt.

Ballongene er fremdeles under testing, så det er usikkert når de er på plass i Indonesia. Tilgangen til nettet vil bli solgt gjennom lokale leverandører av teletjenester.

«Project Loon» er del av Googles nye datterselskap Alphabet Inc., som har ansvar for prosjekter som faller utenfor teknologikjempens kjernevirksomhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag