*Nettavisen* Nyheter.

Googlet kvinne 40.000 ganger

Hadde offerets bryllupsbilde og et kart over hjemmet hennes lagret på datamaskinen.

18.01.10 21:14

En 34 år gammel mann er dømt til fire måneders fengsel etter at han forfulgte en tidligere klassevenninne i sju år, melder Sky News.

I tillegg hadde 34-åringen googlet kvinnen 40.000 ganger på et år, og lagret offerets bryllupsbilder og et satellittkart over hjemmet hennes lagret på datamaskinen sin.

- Veldig syk
- Han er en veldig syk man, som nekter å la meg og min familie være i fred, sier offeret Claire Waxman (33) til Sky News.

I en 16 sider lang dom beskriver tobarnsmoren Claire Waxman hvordan hennes tidligere klassekamerat Elliot Fogel (34) i sju år gjorde livet hennes til et helvete. I tillegg til en rekke søvnløse netter, medførte den uønskede oppmerksomheten blant annet at Claire hadde en spontanabort. Hun fikk en spiseforstyrrelse, og hun og familien flyttet fem ganger i forsøk på å unngå mannen.

Fogel sendte blomster, kort, e-poster, ringt henne sent på kvelden, fikk noen til å bryte seg inn i bilen hennes, oppsøkte hjemmet og arbeidsplassen hennes, og dukket til og med opp utenfor barnehagen til et av barna hennes.

Ble besatt
Claire Waxman og Elliot Fogel studerte sammen på Oaklands college i St. Albans tidlig på 90-tallet, og allerede i studietiden ble han sykelig besatt av Waxman.

Ifølge dommen kunne han jogge etter bilen hennes, eller følge etter henne når hun skulle hjem fra skolen. Etter studietiden hørte hun ikke fra Fogel på 10 år, før han plutselig begynte å forfølge henne for alvor.

- Vurderer å emigrere
Selv om Elliot Fogel nå er dømt til 16 uker i fengsel og til å betale 5000 pund i erstatning, vurderer Claire og familien å flytte utenlands.

- Vi vurderer å emigrere, ettersom systemet har sviktet meg så mange ganger. Det er kanskje det tristeste av alt, sier hun til Sky News.

- Det er så skrekkelig å tenke på hva som kunne ha skjedd.

- Skylder på meg for alt som har gått galt
Elliot Fogel nekter straffskyld for det meste av tiltalen mot ham.

- Jeg innrømmer at jeg har sendt henne blomster og e-post hvor jeg inviterer henne ut på middag, men det var før jeg visste at hun var gift, sier Fogel til Sky News.

- Jeg har søkt opp navnet hennes, og jeg er sikker på at hun har gjort det samme med mitt. Nå skylder hun på meg for alt som har gått galt i livet hennes, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.