*Nettavisen* Nyheter.

Gosselins tilbake tross skilsmisse

I GANG: Kate og Jon deler nå foreldreansvaret for sine åtte barn, og deres nye hverdag dokumentert i femte sesong av realityserien. Foto: (Splash/All Over Press)

Realityfamilien i gang med ny sesong.

10.08.09 19:47

(SIDE2): En ny sesong av realityserien «Jon & Kate plus 8» er på trappene til tross for at Jon (32) og Kate Gosselin (34) nå skal skilles.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Nye utfordringer
Ekteskapet mellom de to, som er foreldre til tvillingjenter og sekslinger, begynte å skrante i vår, og i sommer var skilsmissen et faktum for paret som har vært gift i ti år.

Les mer her: TV-familie i krise

I samarbeid med TV-selskapet TLC, som spesialiserer seg på reality og dokusåper, har Jon og Kate bestemt at det vil bli en sesong fem av den populære serien.

Nå skal Jon og Kate dele foreldreansvaret for de åtte barna på henholdsvis åtte og fem år, og hverdagen vil igjen bli dokumentert med de utfordringene det byr på.

Tøff overgang
Store utfordringer blir det utvilsomt for begge foreldrene. Jon og Kate har funnet hver sin leilighet og bor på omgang i parets nye hus i Pennsylvania der barna bor.

For Kate har overgangen til alenemortilværelsen vært tøff, og hun sier ifølge nyhetsbyrået Reuters at hun må gjøre ting hun aldri tidligere har måttet gjøre.

- Jeg må gjøre ting jeg aldri har gjort før. Jeg må det. Det er ikke barnas feil det som har skjedd og det skal ikke gå ut over dem, sier Kate.

Barna kommenterer
Til nå har det vært foreldrene som har stått for kommentarene i serien og bygd opp hver episode med et nytt tema, men i den nye sesongen blir det endringer.

Særlig sekslingene, Joel, Aaden, Alexis, Hannah, Leah og Colin, vil komme langt mer på banen og kommentere om hverdagen i en storfamilien.

Eksplosjon i seertall
Episoden der Jon og Kate forteller om bruddet, den tunge tiden og skilsmissen skal ha blitt sett av 10,6 millioner seere - noe som er realitykanalens største gjennom tidene.

Episoden gjorde sitt til å sette en stopper for de endeløse spekulasjonene om utroskap og nye kjærester. Den nye sesongen hadde premierer i USA denne uken, og den har allerede skapt sterke reaksjoner. Kritikk som overeksponering av barna i en så vanskelig tid som skilsmisse er, er bare en av dem. Men TLC hevder at de vil fortsette å følge familien i den vanskelig tiden.

«Jon & Kate plus 8» ser du på TVNorge-kanalen FEM mandager klokken 20.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.