RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gourmetburger

Lag deg en hamburger som er et syn for øyet, og får tennene til å løpe i vann.

(SIDE2): Masseproduksjonen av hamburger gjør at den omtrent har mistet sin verdi på kjøkkenet, og avfeies som «søppelmat». En hamburger kan bestå av en slapp kjøttkake, brød, kinakål og en dæsj thousand island-dressing, ja. Men det trenger ikke være slik.

Både hamburgerbrødet, burgeren, innhold og dressing kan varieres på utallige måter. En burger kan faktisk bli både lekker og spennende.

Mois hamburger-oppfinnelser
Kokken Trond Moi er kjent for sine kulinariske og smakseksplosive hamburgere. Han vet å bruke fantasien til å lage en hamburger utenom det vanlige.

Ved å fylle hamburgeren med spennende ingredienser som blåmuggost, chèvre, ruccolasalat eller eplesalat, kan en av verdens mest markedsførte retter bli noe helt egenartet.

Det er kjøttet som avgjør det meste, og da må du lage burgeren selv. Ferdighamburger holder ikke. De er ofte spekket med soya, og det bærer også smaken preg av.

Du trenger ikke holde deg til vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig. Varier med lamme- og kyllingkjøttdeig. Ukvernet kjøtt i form av fileter går også an. Og hvorfor ikke legge en saftig fiskefilet eller hjemmelaget fiskekake mellom brødene?

Lang historie
Det er stor uenighet om hvordan hamburgeren egentlig oppstod. Noen teorier er mer sannsynlige enn andre, og hvilken historie du tror på kommer an på din definisjon av hamburger.

Selve karbonaden har eksistert i flere hundre år, men ideen om å legge den mellom et delt rundstykke oppstod sannsynligvis en gang på 1800-tallet. Ordet «hamburger» kommer fra byen med samme navn i Tyskland, der det skal ha vært vanlig å spise kjøtt i «Brötchen», et rundstykke.

Få oppskriften på Art of Taste her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere