*Nettavisen* Nyheter.

Gøy på landet

Alt jeg trengte var tydeligvis en gård.

25.04.07 10:07

Klikk på bildet over for å starte gameplay-videoen fra spillet.

(Spillmagasinet): Evighetsspillet «Animal Crossing: Wild World» til Nintendo DS fallt aldri helt i smak hos meg.

Jeg har nok med mitt virkelige liv og liker å tro at jeg har bedre ting å finne på enn å plante trær, fiske, pynte på huset mitt og snakke med forskjellige dyr.

Du skal bygge og bo

Bondegårdsspillet «Harvest Moon DS», som har mye til felles med førstnevnte, viser at alt jeg trengte var en gård. Siden jeg begynte på spillet for et par uker siden, har jeg knapt klart å slå av DS-en min.

I starten er gården din så ukul som noe kan få blitt, men etterhvert som tiden går og etter mye arbeid får den et norsk storbruk til å blekne. Du har store og velorganiserte jorder og en rekke dyr å passe på.

Avlingen og det dyra dine produserer kan selges og pengene kan blant annet brukes på gambling eller å imponere damene i bygda. Hvis du er skikkelig heldig vil en eller flere av de gifte seg med deg, og går alt som det skal tar det ikke lang tid før figuren din er far.

Du blir hekta

Slik fortsetter det i utrolig mange timer eller til du går lei, og hvis du er som meg kommer ikke det til å skje. Jeg ble hekta med en gang og storkoser meg fortsatt der jeg jobber videre med gården min, sørger for at dama har det bra, og kaster bort penger på spill og tull.

I tillegg gir den sukkersøte grafikken, trivelige stemningen og artige musikken meg hele tiden lyst til å fortsette.

Fyren din er en latsabb

Dessverre er ikke alt perfekt. Fyren din er en slabbedask og det er veldig begrenset hva du rekker å gjøre på en dag, og hvis du presser han for hardt må du vente til neste dag før du kan gjøre noe igjen.

Et annet problem er at spillet er litt ensformig. DS-versjonen av gårdbruk er ikke akkurat verdens mest varierte aktivitet, du går etterhvert lei av å klippe sauer og vaske kuer.

Artig for skap-bønder

«Harvest Moon DS» er langt i fra feilfritt, men likevel underholdende og vel verdt en titt for oss skap-bønder.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.