RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GP dårligere enn i fjor

Sist oppdatert:
Melodi Grand Prix har mistet en markedandel på rundt fem prosent siden i fjor. Men NRK jubler over ny fremgang i tv-universet.

(SIDE2:) Lørdagens finale av Melodi Grand Prix ble fulgt av til sammen 1,264 millioner seere og fikk en andel på 74,6 prosent. Til sammenligning var det 1,352 millioner som fulgte med showet da det ble sendt i mars i fjor - noe som ga en andel på 79,6 prosent.

- Løftet NRK

Showet har med andre ord hatt en nedgang på rundt 90.000 seere. Men har sammen med vinteridretten bidratt til å løfte NRK sist uke. Etter en tilbakegang på 7,8 prosent uken før, har kanalen nå gått frem igjen med en generell dekning på 4,5 prosent.

- Det ble en ny sterk NRK-uke og det skal bli spennende å se på programtallene når de kommer. Men allerede nå kan vi si at det er vinteridretten og Melodi Grand Prix som gjør utslaget her, sier Kristian Tolonen ved forskningen i NRK til Kampanje.

Fredag var det siste sjanse for et knippe artister som kom halvveis i delfinalene i Melodi Grand Prix. Dette programmet fikk sterk konkurranse fra Idol og endte på 684.000 seere.

Ny rekord for Idol

I samme sendetidsrom som siste sjanse i Melodi Grand Prix fredag, hadde «Idol »høyeste seertall så langt denne sesongen, med 842.000 seere og en andel 49,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere