RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MAXIM SHIPENKOV (EPA)

GP-Rybak angrepet på gata

Alexander Rybak har opplevd rasisme.

(SIDE2): – Jeg er blitt hoppet på og dyttet til på gaten. De sa at det at jeg vant var det verste som hadde hendt Norge noensinne. Jeg tror det har med å gjøre at jeg er fra Hviterussland, sier Alexander Rybak i et intervju med den svenske avisen Aftonbladet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Når eller hvor de rasisme angrepene skjedde utdypes ikke. Men ifølge VG hevder Rybaks manager at intervjuet er klippet og limt med tanke på fortid og nåtid. Manageren sier at de ikke opplever rasisme som noe problem nå.

- Vil glemme
Moren, Natalia, bekrefter at sønnen tidligere har opplevd rasisme.

- Han vil aller helst glemme det. Det er veldig rart at noe slikt skjer, og en vanskelig situasjon for meg å sette meg inn i. Som mor er jeg alltid bekymret for ham, og det blir ikke bedre når jeg får høre om sånne ting, sier hun til VG.

Rybak er født i Minsk, i Hviterussland, daværende Sovjetunionen. Familien bodde i Hviterussland fram til han fylte fire år, da flyttet de til Nesodden like utenfor Oslo. Der bor han fortsatt. Rybak har spilt fiolin og piano siden han var fem år gammel, men han valgte etter hvert å konsentrere seg mest om fiolinen.

22-åringen vant den norske GP-finalen med «Fairytale», som han har skrevet selv. Låten er en kjærlighetssang inspirert av følelser til en tidligere kjæreste. Mandag reiste han til Russland for å representere Norge i den internasjonale GP-finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere