GPS med hjelperytter

Foto: (Google)

GPS`en har fått en assistent - navnet er aGps og er et nyttig verktøy når signalstyrken ikke er optimal.

Dersom man benytter seg av tradisjonell GPS teknologi idag, har man kun mulighet til å motta signaler til mottakeren via satelitt. Det man i noen tilfeller kan oppleve, er at signalstyrken svekkes når man befinner seg i spesifikke områder og mottakeren har problemer med å få oppdatert kartene sine. Ettersom dette er noe som kan skape svært ubehagelige situasjoner for mange, har det blitt utviklet en teknologi de kaller for aGps.

Assisterende teknologi
aGps-systemets hensikt er å være en støtteteknologi for GPS, ved at en server er i kontinuerlig kontakt med det mobile nettverket (GSM) og internett. Oppkoblingen mot disse netteverkene fører til at brukerene oppnår en mer jevn og stabil signalstyrke. Dette resulterer i en mer riktig tidsmessig visning av kartene, uansett hvor du måtte befinne deg rundt om i verden.

Finn veien: aGPS
Du kommer aldri til å gå deg bort igjen. Xperia X10 Mini Pro har innbygd aGPS. Posisjonsbaserte tjenester som Google Maps™ og Wayfinder hjelper deg å finne veien til målet. Eller legg til posisjonsinfo på bildene med geo-merking.

På mobilen
Denne teknolgien integreres nå på de aller fleste mobiltelefoner og vil virke omtrent på samme måte som en vanlig GPS-enhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.