RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GPS med hjelperytter

(Google)
GPS`en har fått en assistent - navnet er aGps og er et nyttig verktøy når signalstyrken ikke er optimal.

Dersom man benytter seg av tradisjonell GPS teknologi idag, har man kun mulighet til å motta signaler til mottakeren via satelitt. Det man i noen tilfeller kan oppleve, er at signalstyrken svekkes når man befinner seg i spesifikke områder og mottakeren har problemer med å få oppdatert kartene sine. Ettersom dette er noe som kan skape svært ubehagelige situasjoner for mange, har det blitt utviklet en teknologi de kaller for aGps.

Assisterende teknologi
aGps-systemets hensikt er å være en støtteteknologi for GPS, ved at en server er i kontinuerlig kontakt med det mobile nettverket (GSM) og internett. Oppkoblingen mot disse netteverkene fører til at brukerene oppnår en mer jevn og stabil signalstyrke. Dette resulterer i en mer riktig tidsmessig visning av kartene, uansett hvor du måtte befinne deg rundt om i verden.

Finn veien: aGPS
Du kommer aldri til å gå deg bort igjen. Xperia X10 Mini Pro har innbygd aGPS. Posisjonsbaserte tjenester som Google Maps™ og Wayfinder hjelper deg å finne veien til målet. Eller legg til posisjonsinfo på bildene med geo-merking.

På mobilen
Denne teknolgien integreres nå på de aller fleste mobiltelefoner og vil virke omtrent på samme måte som en vanlig GPS-enhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere