*Nettavisen* Nyheter.

Grå romjul sør for Finnmark

Vil du oppleve skikkelig julevær de nærmeste dagene, må du dra til Finnmark. Sjekk romjulsværet der du bor.

25.12.03 13:16

I mesteparten av landet bidrar ikke været mye til julestemningen i år. Hverken snø eller minusgrader er i vente, og den snøen som ligger fra tidligere i uken, kommer til å forsvinne snart.

Regnbyger
- Sør-Norge får generelt sett det dårligste været. Det blir masse regnbyger på Vestlandet, og om ettermiddagen andre juledag begynner det å regne på Sørlandet og lenger nord. Lørdag er det grått og mildt i hele Sør-Norge, sier meteorolog Olav Krogsæter i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

På søndag går søringene imidlertid lysere tider i møte:

- Søndag blir det mer nordavind og litt kaldere. I begynnelsen av neste uke kan det komme snø igjen til og med på Vestlandet, og det kan bli en god del sol på Østlandet, forteller Krogsæter.

De eneste i landet som er sikret godt, gammeldags julevær hele uken er nordlendingene. I Finnmark og Troms blir det minusgrader, passe mye snø, og perioder med snøbyger langs kyststrøkene.

Dårlige veiforhold
Å kjøre over fjellet kan være litt av en utfordring i julen.

- Veiforholdene blir generelt sett ganske dårlig i høyfjellet i sør-norge, spesielt i vestlige strøk, på grunn av snø og vind. I morgen ettermiddag og kveld kan det komme en god del snø på Østlandet også, sier Krogsæter.

På grunn av at temperaturen mange steder på Østlandet steg 15-20 grader fra lille julaften til julaften har mange veier vært ekstremt glatte. Det vil gå over i løpet av første juledag.

- Det er plussgrader de fleste steder, så holka smelter gradvis. Jeg vil tro hovedveiene er bare, sier Krogsæter.

Nyttårsaften
For en gangs skyld ser det ut til at vi slipper å fryse tærne av oss når vi ser på rakettene nyttårsaften. Da kommer nemlig et nytt, stort lavtrykk inn over Vestlandet og Sørlandet. I så fall blir det mildere i sør, mens vinterværet vedvarer i Nord-Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.