*Nettavisen* Nyheter.

Grammer konfronterte sin søsters drapsmann

67th Cannes Film Festival - The Homesman Premiere. Kelsey Grammer arriving at The Homesman Premiere, part of the 67th Festival de Cannes, Palais Du Festival, Cannes. URN:19858447

67th Cannes Film Festival - The Homesman Premiere. Kelsey Grammer arriving at The Homesman Premiere, part of the 67th Festival de Cannes, Palais Du Festival, Cannes. URN:19858447 Foto: Doug Peters (Pa Photos)

Skuespilleren Kelsey Grammer sier han lever med tragedien hver eneste dag.

31.07.14 20:24

Freddie Glenn ble i 1976 dømt til døden for å ha drept tre personer. Dommen ble senere omgjort til livstid i fengsel. Blant hans ofre var Karen Elisa Grammer som han i 1975 bortførte, voldtok og drepte. Hun var lillesøsteren til skuespilleren Allen Kelsey Grammer som dengang var 20 år gammel.

Etter nærmere 40 år i fengsel håpte Glenn at han nå kan slippe ut, men etter at Grammer vitnet, har han blitt nektet dette, melder AP.

I et lydbånd offentliggjort fra denne høringen kan man høre at Grammer respekterer at Glenn angivelig angrer, og at han har blitt et nytt og bedre menneske.

Han tviler likevel på at søsterens drapsmann virkelig ønsker å si unnskyld for det som skjedde.

Konfronterte drapsmannen
- Jeg har lyst til å tro at du har forandret livet ditt, og jeg har lyst til å tro at du kunne funnet en måte å bli en nyttig og produktiv borger. Jeg aksepterer mange av tingene du sier, og jeg gir honnør til at du har funnet en måte å overleve i fengsel og blitt en modellfange, sa Grammer til Glenn.

- Du kunne ikke ha kommet til en bedre person enn meg for å argumentere for en som har gjort noen dårlige valg i livet, sa Grammer og fortsatte.

- Jeg vil spørre hvorfor du aldri egentlig forsøkte å komme i kontakt med meg? Hvis du er seriøs om dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

GLENN: Freddie Lee Glenn da han ble arrestert i 1975. Foto: (Wikimedia)

- Lever med tragedien hver dag
Glenn hevdet at både han og familien hadde forsøkt å komme i kontakt med Grammer, men at det ikke hadde vært mulig.

Etter høringen ble det avgjort at Glenn ikke får slippe ut på prøve. Grammers vitnemål skal ha blitt tillagt betydning for avgjørelsen.

Drapet på søsteren Karen har hatt en stor innvirkning på Grammer.

- Hun var en nydelig unge. Hun var en vidunderlig person og jeg savner henne hele tiden. Jeg aksepterer at du lever med anger hver eneste dag av ditt liv, men jeg lever med tragedien hver eneste dag, sa Grammer under høringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRASIER OG MER: Grammer var i mange år kjent som tv-personligheten Frasier i tv-seriene Cheers og Frasier. De senere årene har hatt hatt roller i flere av Hollywoods store filmer - blant andre X-Men, Transformers og The Expendables. Her med medskuespillere Dolph Lundgren, Harrison Ford og Mel Gibson i The Expendables 3. Foto: Alberto Pizzoli (Afp)

Her kan du høre deler av det Grammer sa til Glenn. Artikkelen fortsetter nedenfor.

HTML EMBED


Klikk på bildet for å forstørre.

GLENN I DAG: Et nyere bilde av Freddie Glenn som soner en livstidsdom i et fengsel i Colorado. Foto: Anonymous (Ap)

- Jeg skulle beskytte henne
Dette var ikke første gang Glenn forsøkte å bli benådet.

I forbindelse med en høring i 2009 skrev Grammer til høringsrådet:

- Hun var min beste venn og den beste personen jeg kjente. Jeg elsket min søster Karen. Jeg savner henne. Jeg savner henne med hele min kropp. Jeg var hennes storebror. Jeg skulle beskytte henne, men jeg kunne ikke. Jeg har aldri kommet over det. Det tok nesten knekken på meg.

Informasjon til denne artikkelen er hentet fra AP, Wikipedias engelske artikkel om Grammer, og Wikipedias engelske artikkel om Glenn.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.