RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Grand Prix slo Idol

Sist oppdatert:
På tross av seerekord for idolene, ble semifinalen i «Melodi Grand Prix 2006» fulgt av flere seere fredag. Men det var Anne-Kat. og co som vant tv-krigen.

(SIDE2:) De to kanalene hadde lagt sine to storsatsninger til samme sendetidspunkt fredagen, og derfor fikk dette mye oppmerksomhet i forkant. «Idol» endte med å få sin beste seeroppslutning på en premiere noen sinne, med 716.000 seere.

Likevel ble det en knepen seier til NRK, som endte på 789.000 seere av Melodi Grand Prix-showet fra Alta. I markedsandel var det 49,5 prosent, fem prosent mer enn andelen til «Idol».

Ser vi på seere minutt for minutt, fikk «Idol» stadig flere seere i løpet av programmet, med 491.000 seere i siste del.

GP dårligst på NRK

På tross av at de overgikk «Idol», hadde ikke den første semifinaleni «Melodi Grand Prix 2006» de beste tallen på NRK fredagskvelden.

851.000 fulgte «Norge Rundt» etter Dagsrevyen, mens kveldens rekordtall var det Gullrekken som stod for. Sesongstarten på «Nytt på Nytt» med Knut Almaas, Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum ble fulgt av 1.235.000 seere. «Først & Sist» med Fredrik Skavlan endte på 1.160.000 seere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere