Gå til sidens hovedinnhold

Grande Røys så ikke alvoret før etter 22. juli

Oslo (NTB): Tidligere fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV) sier at hun ikke til fulle så viktigheten av å få stengt Grubbegata før etter bombeangrepet.

Grande Røys fortalte at hennes befatning med sikkerhetsarbeidet i regjeringskvartalet først og fremst handlet om IKT-sikkerhet. Det dreide seg blant annet om telefonlinjer, sikkerhetskontroll og adgangskontroll.

- Riksrevisjonen hadde merknader til IKT-sikkerheten i en rapport i 2004, og det var en av årsakene til at jeg grep fatt i det, sa Grande Røys da hun møtte kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget under dag tre av 22. juli-høringene fredag.

Når det kom til den generelle sikkerhetstrusselen, finner hun i dag lite når hun blar i sine egne notater fra disse årene.

- Jeg fikk vite at prosjektet gikk på skinner, og at jeg ville bli orientert dersom noe stoppet opp, sa hun.

Først da saken nådde mediene, ble Grande Røys oppmerksom på Grubbegata. Etter råd fra sin partileder Kristin Halvorsen ba hun om at saken ble løftet inn til regjeringens underutvalg, fordi hun fikk vite at det kunne gå mot et nei i Oslo kommune. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag