Gå til sidens hovedinnhold

Gransdalen på sitt aller beste

Alt klaffet for matfestivalen. All verdens retter kryddret med sol, glade mennesker og kulturell mangfold.

Gransdalen: Allerede veien ned fra Furuset senter ble en møtt av duften fra de mange grillene som var i gang fra tidlig morgen.

Mangfold

Matfestival er mer enn bare mat. Ikke minst et møtested for alle generasjoner. Søndagens store spleiselag, der Kultur Uten Grenser og Bydel Alna hadde trommet sammen det som finnes av lag, organisasjoner og forretninger, ble et sant mylder av inntrykk.
Dette er en av de få sjeldne anledningene de unge kan møtes ute sammen med hele familien, sier Surgol Ghairat, en av ildsjelene fra Furuset Forum og Allidretten.
Denne dagen er han ute med fredsduene for ungdom. I sine hvite sponsede t-skjorter er de lette å finne.
Ungdom er dagens blomster, og morgendagens frukt, deklamerer den lykkelige Surgol før han fyker videre.

Maten

Sjelden møtes matkultur far alle verdenshjørner på en plass. Her fikk du vestlandske sveler, svenske "kjøttboller" fra Ikea og Pinakbet en grønnsakssuppe fra Fillipinene.
Friske grønnsaker og brune bønner. Løk og hvitløk som i all mat fra våre hjemtrakter og fiskekraft, så har du oppskriften, sier Farnces Garcia og serverer far den dampende gryta.
Slik var det mulig å vandre fra bod til bod. Ta med seg nytelsene, sette seg ved et bord, og få med seg litt underholdning.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter