RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Torgrim Rath Olsen (Nordlys)

Gransker aborter etter vaksine

To aborter som skjedde tre dager etter svineinfluensavaksine blir nå undersøkt.

- Trolig ingen sammenheng, er den foreløpige konklusjonen etter at to gravide kvinner aborterte etter å ha tatt svineinfluensavaksine, skriver avisa Nordlys. Folkehelseinstituttet skal likevel undersøke de to tilfellene ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) nærmere.

Begge kvinnene var i 20-årene. Den ene var gravid i uke 21 og spontanaborterte tre dager etter at hun tok vaksinen mot svineinfluensa.

Den andre kvinnen var gravid i uke 22. Sykehuset påviste dødt foster ved ultralyd tre dager etter vaksinen.

- De er rutinemessig rapportert. Statens folkehelse har gitt sine instruksjoner om oppfølging av eventuelle bivirkninger i forbindelse med vaksinering av svineinfluensa. Det betyr at alt skal rapporteres hvis du har tatt vaksine, uansett hva du rammes av, sier informasjonsansvarlig Tor Øydvin ved UNN til Nordlys.

Helsemyndighetene har plassert gravide i risikogruppa som fikk tilbud om vaksine først. Det gjaldt gravide i andre og tredje trimester.

Tall som Folkehelseinstituttet la frem onsdag kveld viser at antallet nye personer som er smittet av svineinfluensa sist uke har falt noe.

I uke 46 fikk 11,4 prosent av de som var hos legen diagnosen influensalignende sykdom - mens tallet var hele 14,7 prosent uken før.

En regner med at rundt 170.000 nordmenn ble smittet i forrige uke.

LES OGSÅ: 22 døde av svineinfluensa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere