RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker arbeidskonflikt på Rikshospitalet

Oslo (NTB): Helsetilsynet i Oslo og Akershus har opprettet tilsynssak for å undersøke om pasientene står i fare som følge av en arbeidskonflikt ved Nevrokirugisk avdeling på Rikshospitalet.

Påstander om kameraderi, mangelfull ledelse og dårlig behandling av ansatte preger konflikten ved Nevroklinikken på Rikshospitalet, som nå er en del av Oslo Universitetssykehus.

Klinikken behandler mennesker med skader i hjerne og nervesystem. Hjernekirurgene ved nevrokirurgisk avdeling utfører 2.500 operasjoner i året.

Fylkeslegen i Oslo og Akershus, Petter Schou, sier til Aftenposten at bakgrunnen for tilsynssaken er at han har fått en rekke henvendelser fra ansatte, tidligere ansatte og andre involverte med bekymring for pasienttilbudet på grunn av alvorlige konflikter i arbeidsmiljøet.

- Det har vært en massiv mengde henvendelser. De som har varslet, har før de kontaktet oss forsøkt å gå via ledelsen og styret i Oslo Universitetssykehus, men ikke følt at de har nådd fram, sier Schou til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere