RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker Fredly for kursmanipulasjon

Sist oppdatert:
Oslo Børs har nå satt i gang en granskning av investoren Arne Fredly i forbindelse med hans handler og uttalelser rundt Natural, Opticom og GGS
Det melder Dagens Næringsliv torsdag.

Det er Fredlys kortsiktige og store gevinster i aksjene Natural, Opticom og Global Geo Services som har fått børsen til å undersøke om investoren har drevet med kursmanipulasjon.

Børsen vil se om den omfattende presseomtalen i forbindelse med Fredlys kjøp i selskapene har vært med på å drive opp kursene i forkant av at Fredly kort tid etter har solgt seg ut. Børsen vil undersøke om informasjonen har vært plantet.

– Det er noe vi har begynt å se på allerede. Vi registrerer selvfølgelig at han går fort inn og fort ut av aksjer. Det vi legger ekstra godt merke til er at dette har nå skjedd ved i hvert fall tre anledninger, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til DN.

Saken kan bli oversendt Kredittilsynet.

Fredly avviser at han har bedrevet kursmanipulasjon og viser til at de tre tilfellene DN nevner utgjør tre handler av totalt 3.000 handler han gjør i året. Han sier videre til avisen at han innestår for hva han har sagt og at det ikke er noe annet enn når kjente forvaltere uttaler seg.

Han vil i fremtiden ikke lenger uttale seg til journalister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere