RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker Haudemann Andersen

Sist oppdatert:
Kredittilsynet gransker Jan Haudemann Andersens handel i Birdstep. Samtidig undersøker Økokrim mulig ulovlig innsidehandel i samme selskap
– Vi jobber med å undersøke forhold relatert til den kurssensitive børsmeldingen vedrørende Intel-avtalen i august. Men dette arbeidet er av nyere dato og er ikke ferdig, sier Geir Holen, seksjonssjef i avdelingen som jobber med innsidehandel i Kredittilsynet til Dagens Næringsliv i dag.

Jan Haudemann Andersen solgte store mengder aksjer i Birdstep like før det ble kjent at selskapets viktige avtale med Intel røk.

Dagens Næringsliv hadde lørdag en større sak om Haudemann Andersens mange heldige aksjehandler i selskapet hvor han har hatt meget god kontakt med sentrale innsidere.

Kredittilsynet har lenge fulgt med på Birdstep på grunn av økt aksjehandle i forbindelse med strategisk viktige avtaler.

Ett forhold har vært så graverende at det er blitt sendt videre til Økokrim, ifølge avisen.

– Jeg kan bekrefte at Kredittilsynet har oversendt en sak til Økokrim som gjelder mulig ulovlig innsidehandel og lekkasjer i Birdstep. Opplysningene er konkrete og knytter seg til spesifikke personer. På grunn av fare for bevisforspillelse ble saken oversendt til Økokrim raskt etter at vi mottok saken fra Oslo Børs, sier Holen.

Ifølge Dagens Næringsliv skal det dreie seg om en aksjehandel gjort av en person med nær tilknytning til ledelsen i Birdstep.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere