RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransker milliondrysset i Hydro

Sist oppdatert:
Regjeringsadvokaten og eksterne jurister skal foreta grundig juridisk gjennomgang.
- Nærings- og handelsdepartementet har besluttet å foreta en grundig juridisk gjennomgang av forholdene rundt Hydro-styrets vedtak om avvikling av opsjonsordninger og fastsettelse av nye godtgjørelser for konsernledelsen, heter det i en pressemelding søndag kveld.

Regjeringsadvokaten og ekstern kompetanse vil få dette oppdraget.

- Vi har bedt regjeringsadvokaten om å gjennomgå og vurdere alle sider av Hydro-styrets vedtak. Også eksterne advokater blir hentet inn for å gjøre en vurdering av vedtaket. Dette fordi vi ønsker flere synspunkter på det juridiske rundt styrevedtaket, sier statssekretær Rikke Lind (Ap) i nærings- og handelsdepartementet.

Bakgrunnen for departementets beslutning er spørsmålene som er stilt rundt lovligheten av Hydro-styrets vedtak på bakgrunn av de nye bestemmelsene som ble iverksatt i allmennaksjeloven fra 1. januar i år.

- På bakgrunn av påstander gjennom media, blant annet fra jurister, og henvendelser til departementet, har vi etter en samlet vurdering besluttet å foreta en grundig gjennomgang av dette, fremhever statssekretær Rikke Lind.

Styret i Norsk Hydro kunngjorde 25. juli at det har vedtatt å avvikle selskapets opsjonsordning, og at det vil tildele 35 ledere i selskapet en samlet utbetaling på 210 millioner kroner for å avslutte opsjonsprogrammet. Hydro gjorde fredag en egen juridisk vurdering som konkluderte med at Hydro-styret ikke opptrådte i strid med allmennaksjeloven da vedtaket ble fattet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere