RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Granskere får ennå ikke tilgang til åsted i Ukraina

Malaysias transportminister er bekymret for at det internajsonale teamet hindres i å nå fram til krasjstedet.
Malaysias transportminister er bekymret for at det internajsonale teamet hindres i å nå fram til krasjstedet. Foto: Bulent Kilic (Afp)
Sist oppdatert:
Ukraina har ennå ikke greid å opprette en sikker korridor for at granskere kan komme fram til vraket av det malaysiske flyet som styrtet med 298 mennesker om bord.

– Den ukrainske regjeringen sier den ikke kan garantere for sikkerheten til det internasjonale teamet ved og rundt åstedet, sier Malaysias transportminister Liow Tiong Lai som kom til Kiev søndag.

Liow sier det er forskjellige separatistgrupper som kontrollerer området, uten at det er noen klar leder eller kommandokjede.

– Malaysia er sterkt bekymret for at det internasjonale teamet hindres i å nå fram til krasjstedet, sa han.

Teamet består av eksperter fra Malaysia, Nederland, Storbritannias flyulykkeskommisjon og den amerikanske flysikkerhetsorganisasjonen.

Malaysias president Najib Razak har sagt at han ønsker at de malaysiske døde blir returnert til sitt land innen slutten av ramadan denne måneden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere