RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gransking etter personskade på Smedvig-rigg

Sist oppdatert:
En person ble skadet i forbindelse med et uhell på Smedvigs borerigg West Epsilon tidlig i morges. Hendelsen skal granskes av Petroleumtilsynet
Riggen var i arbeid for oljeselskapet BP på Valhall-feltet da ulykken inntraff.

Iføgle Petroleumstilsynet som nå skal granske ulykken så skjedde den if orbindelse med en løfteoperasjon med teleskopkran som kranen borti en luke. Dette førte til at luken falt ned på et underliggende dekk hvor to personer oppholdt seg. Luken, som veier rundt 100 kilo, falt ca. 15 meter før den spratt opp igjen og traff den ene personen i låret. Hendelsen skjedde ca klokken 06.15 fredag morgen.

Den skadede ble tatt hånd om av sykepleier, og ble kort tid etter hentet av SAR-helikopter på Ekofisk og fløyet til Sentralsykehuset i Rogaland.

- Skaden er ikke livstruende, men ved ubetydelig endrede omstendigheter kunne hendelsen fått et langt mer alvorlig utfall, skriver tilsynet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere