Gå til sidens hovedinnhold

- Grasrota i Ap presset Storberget til retrett

Oslo (NTB): Massive protester fra grasrota i Ap bidro til at Storberget etter alt å dømme må foreta en pinlig retrett og stanse innføringen av hijab som en del av politiuniformen, sier flere kilder i Ap til VG.

Mens Ap-eliten i regjeringsapparatet var positivt innstilt til å tillate hijab i politiet, møtte de en mur av motstand på grasrota i sitt eget parti.

- Folket er imot, partiet er imot, og veldig mange i Ap på Stortinget er imot. Jeg syns håndteringen av dette er dårlig. De har lite kontakt med organisasjonen som de er en del av, sier fylkesleder i Vest-Agder Ap, Trond Henry Blattmann, til VG.

- Oslo Ap har gitt klare signaler om saken fra første stund, og om at den ikke bør trekke ut i langdrag, skriver Bøhler i en tekstmelding til avisen.

Senest onsdag ga den rødgrønne justisfraksjonen Justisdepartementet klar beskjed om at Storberget måtte stoppe hijab-debatten snarest. Etter det VG erfarer var flere av Aps medlemmer i fraksjonen mot å innføre hijab som en del av politiuniformen fra første stund. Fraksjonen ble imidlertid tvunget til å snu, og slutte lojalt opp, etter at regjeringen behandlet saken i januar. Da hadde Storberget og de rødgrønne partienes justispolitikere debattert hijab i politiet gjennom hele høsten. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted