RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Grasrota» krever nye skattekutt til alle

Lars Erik Sletner, leder Bedriftsforbundet, ber regjeringen kutte skattene.
Lars Erik Sletner, leder Bedriftsforbundet, ber regjeringen kutte skattene.
Sist oppdatert:
- Ingen tvil om at mange tusen vil havne i køen utenfor NAV.

Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen befinner seg nå på Hurdalsjøen hotell, for å kickstarte budsjettarbeidet for 2015.

Med seg på reisen får de nå beskjed om å kutte skattene.

- Et svært lavt rentenivå gjør det vanskeligere å stimulere norsk økonomi gjennom pengepolitikken. Det er en viktig grunn til at lavere skatter og avgifter er riktig medisin for å sikre arbeidsmarkedet og norske bedrifters konkurransekraft fremover, sier Lars Erik Sletner til Nettavisen.

Han leder Bedriftsforbundet, som fokuserer på mindre bedrifter i Norge. Bedrifter med færre enn 100 ansatte utgjør hele 99,5 prosent av næringslivet, og står for over halvparten av omsetningen og sysselsettingen, ifølge Sletner.

- Kutt denne skatten
Forbundets medlemsbedrifter har konkludert med at reduksjoner i formuesskatten på arbeidende kapital klart prioritert fremfor reduksjon i selskapsskatt.

- Det var svært uheldig at deler av de foreslåtte formuesskatt-reduksjoner for 2015 ble reversert under budsjettbehandlingen på Stortinget.

Han peker på at åtte år med økt skattetrykk på verdiskaping fra Stoltenberg II-regjeringen gjør at regjeringen nå må innfri sine valgløfter til næringslivet.

- KRF har fjerning av formuesskatt på såkalt arbeidende kapital som en av de viktigste valgløfter i de to siste valgkamper. De må også se viktigheten av å styrke norsk eierskap.

Også reduksjon i arbeidsgiveravgiften, spesielt for lærlinger, er ønsket av forbundet.

- I ett stadig svakere arbeidsmarked vil mange bedrifter kutte lærlinger som er synd, sier Sletner. 

- Tusenvis ender på NAV
Flere temperaturmålere peker mot økt ledighet utover året.

Og ifølge SMB-barometeret 1.kvartal til Bedriftsforbundet er det tydelig usikkerhet hos norske små og mellomstore bedrifter. 

Det er 17 prosent som tror på lavere sysselsetting fremover, mens 65 prosent tror på uendret jobbvekst.

- Det er ikke krise ennå, men svært usikre tider i vente. Derfor mener da også halvparten av medlemmene i Bedriftsforbundet at regjeringen bør komme med ekstraordinære skattetiltak for næringslivet i år.

Han peker på at det på Vestlandet er hver fjerde bedrift som vil nedbemanne.

- Og det er ganske dramatisk for regionen. Dette er Norges nest største jobbskaper, og kanskje den viktigste for industriproduksjon. Selv om mange arbeidsinnvandrere vil flytte hjem, er det ingen tvil om at mange tusen vil havne i køen utenfor NAV i tiden som kommer.

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere