Gråt et døgn da hun forsto at det ble Frp-samarbeid

Ingelin Noresjø er ny nestleder i KrF. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Ingelin Noresjø er ny nestleder i KrF. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

- Jeg følte at nå holder jeg på å miste partiet mitt, sier Ingelin Noresjø om veivalget i høst.

27.04.19 13:25

Ingelin Noresjø fra Nordland blir det nye tilskuddet i ledertrioen i KrF. Tidligere nestleder Kjell Ingolf Ropstad er lørdag valgt som ny leder i partiet, sammen med nestlederne Olaug Bollestad og Noresjø.

Gråt i et døgn før veivalget

Den nye partiledelsen ble tatt imot med stor og langvarig applaus av KrF-delegatene. Bollestad og Ropstad representerte «blå» side under veivalget i fjor høst, mens Noresjø tilhørte «rød» side og ville søke regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Den nye nestlederen forteller Dagsavisen om da hun forsto at blå side kom til å vinne uken før det ekstraordinære landsmøtet i november og om at det var mye å ta innover seg.

– Da fikk jeg en sorgreaksjon. Jeg følte at nå holder jeg på å miste partiet mitt. Så begynte jeg å grine, og da gråt jeg i ett døgn. Jeg var så fortvila. Jeg klarte knapt å være på jobb. Jeg fikk en ordentlig reaksjon, men da jeg kom på landsmøtet var jeg forberedt på hvordan det kom til å gå, sier hun til avisen.

Den nye ledertrioen i KrF ble valgt ved akklamasjon og med stående applaus lørdag. Fra venstre: Olaug Bollestad, Ingelin Noresjø og Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Noresjø, som sier hun alltid har vært begeistret for den nye partilederen, forteller samtidig at tårene er tørket og at hun mener partiet må gå videre. Hun er, ifølge avisen, forberedt på å møte skuffede velgere.

– Det er jo bare å si det som det er. Dette er et løftebrudd. Men alternativet var å stå utenfor regjering, i skvis mellom to blokker, det var verre.

Les Stephansens kommentar: Listhaug som vandrende spøkelse i KrF

Strømninger i grasrota

Ledertrioens nye tilskudd sier lørdag at hun tror hun kan bidra med å følge opp strømninger i grasrota i partiet og i befolkningen, som gjerne ikke er like lette å se fra Oslo.

– Jeg sa tidligere i dag at vi har politikk både for dem som ber og dem som banner. Jeg er ikke en sånn som banner, men jeg kjenner de som gjør det. Det er noe med å forstå at politikk også handler om å kjenne folk og forstå strømninger og klare å formidle det på en enkel måte, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.