Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis for hunder på T-banen også på ukedager

HUND GRATIS: Det skal ikke lenger koste noe å ha med seg hund på t-banen på hevrdager, i helgene er det allerede gratis.
HUND GRATIS: Det skal ikke lenger koste noe å ha med seg hund på t-banen på hevrdager, i helgene er det allerede gratis.
Sist oppdatert:
Ruter gjør om på hundereglene.

Ruter øker fra nyttår prisene på mange typer billetter på kollektivtransport i Oslo. Den gode nyheten er at det blir lov å ta med hunder gratis også utenom helgene.

Fra 31. januar 2016 økes prisen på en forhåndskjøpt enkeltbillett for voksen med 2 kroner, opplyser Ruter. Prisen blir da 32 kroner.

Les også: Ruter øker billettprisene

Prisen for 30-dagersbillett for voksen øker med 10 kroner for én sone, og den blir da 690 kroner. Neste år må du ut med 6.900 kroner for en 365-dagersbillett, som er 100 kroner mer enn i år.

Prisene forblir uendret for 7-dagersbillett, tilleggsbillett, 24-timersbillett og Rufusbillett. Det samme gjelder enkeltbilletter kjøpt om bord – som koster 50 kroner.

Allerede i dag er det gratis å ta med hund på buss, bane og trikk i helgene, mens man må kjøpe barnebillett for de firbeinte på hverdager. Nå gjør Ruter om på dette, ifølge Aftenposten.

– Vi mener det er en gammeldags ordning og tror ikke at hunder vil utgjøre noe stort problem. Vi ønsker at både hund og hundeeiere skal få lett tilgang til fine turer i skog og mark, sier pressekontakt Sofie Bruun. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!