*Nettavisen* Nyheter.

Gratis for hunder på T-banen også på ukedager

HUND GRATIS: Det skal ikke lenger koste noe å ha med seg hund på t-banen på hevrdager, i helgene er det allerede gratis.

Ruter gjør om på hundereglene.

29.12.15 21:13

Ruter øker fra nyttår prisene på mange typer billetter på kollektivtransport i Oslo. Den gode nyheten er at det blir lov å ta med hunder gratis også utenom helgene.

Fra 31. januar 2016 økes prisen på en forhåndskjøpt enkeltbillett for voksen med 2 kroner, opplyser Ruter. Prisen blir da 32 kroner.

Les også: Ruter øker billettprisene

Prisen for 30-dagersbillett for voksen øker med 10 kroner for én sone, og den blir da 690 kroner. Neste år må du ut med 6.900 kroner for en 365-dagersbillett, som er 100 kroner mer enn i år.

Prisene forblir uendret for 7-dagersbillett, tilleggsbillett, 24-timersbillett og Rufusbillett. Det samme gjelder enkeltbilletter kjøpt om bord – som koster 50 kroner.

Allerede i dag er det gratis å ta med hund på buss, bane og trikk i helgene, mens man må kjøpe barnebillett for de firbeinte på hverdager. Nå gjør Ruter om på dette, ifølge Aftenposten.

– Vi mener det er en gammeldags ordning og tror ikke at hunder vil utgjøre noe stort problem. Vi ønsker at både hund og hundeeiere skal få lett tilgang til fine turer i skog og mark, sier pressekontakt Sofie Bruun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag