RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratis-tjeneste stengt

Sist oppdatert:
Netcom har stengt ned tjenesten Gratis-ringetoner.net.

Netcom truet i går med å stenge ned tjenesten Gratis-ringetoner.net dersom selskapet ikke endret innholdet på nettsiden til å være i tråd med norsk markedsføringslovgivning. Nå er tjenesten sperret.

Les også: «Gratis» ringetoner lopper deg og Vil stoppe ringetone-lureri

Stengt
Selskapet bak nettsiden som selger blant annet ringetoner, bakgrunnsbilder og spill til norske mobilkunder, har riktignok vært inne og gjort endringer det siste døgnet, men å endre fra «gratis» til «ekstra gratis» holder ikke.

- Vi har valgt å stenge tjenesten, ettersom Echovox ikke etterfulgte våre krav om endringer på den aktuelle nettsiden, sier ansvarlig for mobile innholdstjenester i Netcom, Marius Halle, til Nettavisen.

Dermed får Echovox ikke benyttet kortnummeret 2098 til verken salg av tjenester, fakturering eller reklame for sine tjenester.

Andres nummer
I tillegg til at markedsføringen av de angivelig gratis ringetonene var et klart brudd på avtalen mellom selskapet og Netcom, påpeker Halle en rekke andre mangler ved tjenesten.

- Slik som tjenesten var kunne du taste inn et hvilket som helst mobilnummer og dermed melde andre på tjenesten, sier han.

Eieren av nummeret ville motta en melding om å taste ok for å motta et gratis bilde, men i realiteten godta å melde seg på en tjeneste som koster hele 4680 kroner i året, eller 90 kroner i uka.

Nå må Echovox enten fjerne siden Gratis-ringetoner.net helt, eller endre alt innhold på siden slik at det er i tråd med markedsføringsloven. Før de gjør det, vil de ikke kunne selge noe mobilt innhold til norske mobilkunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere