*Nettavisen* Nyheter.

Gratispupper ga smertehelvete

I fem år har bergenske Vivian Lund levd i et smertehelvete, etter at hun fikk gratis silikonpupper og stilte opp i en avisartikkel om Klinikk Bergen.

20.04.06 13:26

Et år etter operasjonen ville 39-åringen fjerne de smertefulle protesene, men ble avvist av de samme legene som hadde oppsøkt henne for å tilby gratispuppene.

I 2001 oppsøkte Vivian Lund Klinikk Bergen for å undersøke mulighetene for å få tatt en brystforstørrende operasjon. Men etter konsultasjonen kom hun fram til at 30.000 kroner var for dyrt for henne, og slo tanken fra seg. Noen dager senere ble hun oppringt av legen. Han kunne tilby henne gratis pupper hvis hun ville stille opp i en avisreportasje i Bergensavisen. 39-åringen takket ja, og var svært fornøyd med de nye puppene etter operasjonen. Men snart startet problemene.

Året etter operasjonen var protesene blitt harde som steiner og det rant svart-grønn væske fra brystvortene. Smertene var uutholdelige og Lund ble i en periode avhengig av sterke smertestillende, skriver Bergens Tidende. Men da hun ville reopereres ble hun avvist av Klinikk Bergen. De kunne fjerne gratisprotesene mot 5000 kroner, men ikke sette inn nye.

- Jeg stilte jo opp for dem i PR-sammenheng. Hensikten med avisartikkelen var helt åpenbart å skape blest om klinikkens tilbud. Derfor synes jeg ikke at de uten videre kan slå hånden av meg i etterkant, når de har fått den reklamen de var ute etter, sier Lund til BT.

Sjefslege ved Klinikk Bergen, Tom I. Ørner sier til BT at de gjerne kan fjerne protesene gratis, men vil ikke sette inn nye av frykt for at Lund vil få problemer også med dem. Han sier at det faktum at puppene var gratis har ingenting å gjøre med at de ikke vil operere henne på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.