*Nettavisen* Nyheter.

Gråtkvalt mor trygler om hjelp

Irina Lucidi og tvillingsøstrene Alessia og Livia Schepp (6). Foto: (Montasje:Scanpix)

Tvillingene er sporløst forsvunnet, og politiet mener det verst tenkelige scenarioet er mest sannsynlig.

10.02.11 11:31

Moren til de savnede tvillingsøstrene, Irina Lucidi, kjempet for å holde tårene tilbake da hun tryglet om hjelp på italiensk TV onsdag kveld.

Tvillingsøstrene Alessia og Livia Schepp (6) har vært savnet i snart to uker, og det er iverksatt en omfattende leteaksjon i flere europeiske land.

Faren Matthias Schepp hentet jentene hjemme hos moren i St. Sulpice i Sveits 28. januar. Torsdag forrige uke skal han angivelig ha begått selvmord ved å kaste seg foran et tog i Italia.

Men jentene er sporløst forsvunnet.

Trygler om hjelp
Det siste sikre livstegnet av jentene er da de ble observert sammen med faren om bord på en ferge fra Marseille til Korsika. Men etter dette slutter alle spor.

Nå har moren gått ut på landsdekkene TV i Italia og tryglet seerne om å bistå med informasjon som kan føre til at jentene blir funnet, melder nyhetsbyrået AP.

- Jeg bønnfaller de som har sett dem eller har informasjon om dem om å kontakte politiet, sier moren på TV-kanalen Rai 3.

Ga moren et nytt håp
Vitneobservasjonene på fergen ga moren et nytt håp om at tvillingene fortsatt kunne være i live. Men etterforskerne mener imidlertid at sjansen for å finne dem i live minker for hver dag som går.

- Det faktum at alle tre ble sett om bord på en ferge i Korsika, er et tegn på håp som kan bety at de blir tatt hånd om av noen et sted, sier moren.

- Vi håper at faren tok dem med til Korsika og overleverte dem til noen. Vi holder oss fast til dette håpet, og vil ikke gi opp, sier hun.

Familien til tvillingene har også postet en appell på Facebook hvor de ber publikum om å bistå politiet i søket etter jentene.

- Dette bekymrer oss
På tirsdag ble det kjent at faren hadde sendt moren 4.400 euro fra Marseille kort tid før han kastet seg foran et tog i den italienske Puglia-regionen. Familien innrømmer at dette svekket håpet om å finne dem i live.

- Dette bekymrer oss fordi det betyr at teorien om at han kanskje hadde betalt noen for å ta vare på dem, ikke holder lenger, sier onkelen Valerio Lucidi.

Ekteparet, som begge var ansatte i tobakksgiganten Philip Morris, var midt i en vanskelig separasjonsprosess og hadde delt omsorgsrett for barna da faren reiste av gårde med tvillingene.

- Dessverre så ser det ut til at det verst tenkelige scenarioet er det mest sannsynlige, selv om alt er mulig, og vi har ikke funnet noen barnelik på det nåværende tidspunktet, sa den franske aktoren Jacques Dallest til pressen onsdag.

Observert av tre vitner
Dallest opplyste onsdag at de savnede tvillingsøstrene ble observert sammen med faren av tre vitner om bord på en ferge fra Marseille til Korsika. Politiet hadde kjennskap til at faren hadde kjøpt tre billetter til fergen.

Men fram til tirsdag var det ikke bekreftet om tvillingene ble med faren på fergen.

Dallest sa at en ferjepassasjer, som hadde kabin ved siden av faren og jentene, opplyser at hun hørte barnegråt fra nabokabinen på kvelden. To jenter ble senere observert på ferjas lekerom, og kvinnen kunne identifisere dem de savnede tvillingsøstrene.

Andre vitner så jentene stige i land i Propriano, men har så langt ikke kunnet identifisere dem som de savnede søstrene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.