*Nettavisen* Nyheter.

Grått og vått - men trygg is

Etter en lang periode med kjempevær, kommer nå gråværet. Men fortsatt er det skøyteis på tolv vann i Bergen.

09.01.06 15:29

- Utover dagen i dag vil vinden øke på, og i løpet av kvelden og natten vil vi få stiv eller sterk kuling, sier meteorolog Camilla Holmebakken ved Storm Weather Center til iBergen.no.

I løpet av ettermiddagen og kvelden vil også regnet komme. Det vil deretter regne i natt, nedbøren tirsdag går over til byger. Deretter vil det igjen øke på til regn natt til onsdag.

- Slik vil det gå slag i slag hele uken, med vekslende regn og regnbyger. For folk flest vil det nok oppfattes som jevnt regn, sier Holmebakken.

Også torsdag og helgen vil by på regn og regnbyger, og vekslende vind, viser prognosene.

Sjekk varselet for ditt hjemsted her.

Fortsatt skøyteis
I helgen har vi hørt flere historier om folk som har gått gjennom isen på Vestlandet, og i Bergen måtte politiet søndag rykke ut og be folk slutte å gå på skøyter på utrygg is. Men fortsatt er isen på hele tolv vann i Bergensområdet betegnet som trygg.

Bergen kommunes folk var mandag formiddag ute og målte isen, og la Tveitevannet til på liste over trygge vann. Dermed består nå listen av tolv vann. Hvilke vann dette gjelder, kan du sjekke her

Og selv om det nå er meldt om mildvær og regn, er meldingen fra kommunen at isen på disse vannene holder.

- Det er så god margin når vi karakteriserer isen som trygg at den tåler et døgn med mildvær og regn. Det betyr at folk skal følge skiltingen på de ulike vannene, får iBergen.no opplyst ved Grønn Etat.

Kommunens folk setter opp skilt ved vannene, og vil tirsdag formiddag igjen sjekke vannene. Har mildværet ført til endringer, vil det komme opp skilt om at isen ikke lenger er trygg på de aktuelle vannene, får iBergen.no opplyst.

Det betyr at det fortsatt er trygt å gå på skøyter på de tolv vannene. Om det er særlig behagelig eller gøy, er en annen sak. Regn og sur vind kan gjøre det til en heller kald fornøyelse.

Mildt
- Temperaturen stiger utover mandagen, og vil utpå ettermiddagen ligge på rundt 5 grader. Tirsdag vil det være rundt 7 grader midt på dagen, sier Camilla Holmbakken.

Det vil holde seg mildt hele uken, også i helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag