*Nettavisen* Nyheter.

Gratulerer, Hauge!

Fotballagent Rune Hauge tjente 100 millioner kroner på å skaffe fotball-Norge en milliard. Det er godt betalt for en strålende jobb. Istedenfor å sutre, bør fotballfolket takke og bukke.

23.06.05 09:08

Debatten om Hauges honorar er en gjenganger. Vi har sett det samme i finans: Man okker seg over høye meglerhonorarer, men nekter å ta inn over seg at milliardærer som Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen har blitt søkkrike fordi de konsekvent har kjøpt de beste rådene fra de dyreste rådgiverne.

Gode råd er dyre, og det kan altså være en vinn/vinn-situasjon.

Trolig var det ingen i Norges Fotballforbund eller i toppfotballen generelt som drømte om en pris i nærheten av den milliarden Hauge fikk presset ut av markedet.

Samtidig antok Fotballforbundet at Rune Hauge var den mannen i verden som ville få mest ut av rettighetene, og de ønsket å lage en avtale som ga ham klare incitamenter for å få ut de siste kronene av kjøperne.

Tenk deg følgende: Du skal selge huset ditt, og tror du kan få fire millioner kroner for det. Du finner en god megler, og gir ham normal provisjon. Men siden han skal ha en gulrot, avtaler dere solide bonuser hvis prisen runder fem millioner - og dere leker også med enda høyere tall.

Til slutt lander prisen på ti millioner, og megleren får en million. Er du fornøyd eller misfornøyd da?

Kanskje ville fotball-Norge fått like mye for rettighetene hvis de hadde hyret en dårligere megler, men vel så sannsynlig er det at Rune Hauge gjennom iherdig og smart arbeid klarte å løfte prisen betydelig mer enn sitt eget honorar. I siste tilfelle har Fotballforbundet vært profesjonelle nok til å hente inn den beste rådgiveren.

Uansett; Rune Hauge er en dyktig forretningsmann og han har opptrådt åpent og redelig. Å kritisere ham for avtalen er i hvert fall å skyte over mål.

Debatten raser på TV 2 Veggavisen; er Rune Hauge dyktig og fortjener hvert øre - eller har han lurt Norges Fotballforbund? Du kan skrive din mening ( trykk her ).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag