RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratulerer med dagen, Carl Philip!

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den kjekke, single prinsen kan vente seg pepperbøsse i presang. I dag blir han 30 år.

(SIDE2): Svenskeprinsen var arveprins i ett halvt etter at han ble født 13. mai 1979. Men det varte ikke lenge før svenskene endret arvelov en til tronen, og storesøster Victoria ble kronprinsesse. Men til tross for langt større oppmerksomhet rundt hans søstre, så er Carl Philip umåtelig populær i hjemlandet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Skikkelig kjekk
Carl Philip Edmund Bertil, som er hans fulle navn, er en rolig og galant prins, mørk og med et utseende som minner om Hollywood-kjekkasen Orlando Bloom. Men han er også nesten skremmende lik pappa kongen i sine yngre dager.

Les også:Kliss lik kongen

Ikke rart svenske jenter, eller rettere sagt jenter over hele verden, begynte å puste litt tyngre da de forsto at han etter å ha vært i et forhold i ti år tidligere i år ble singel.

Forholdet til Emma Pernal tok slutt kort tid etter at Victoria og Daniel Westling (35) annonserte sin forlovelse i februar. Noen mener Carl Philip har godt av å være litt singel og leve livet, mens andre synes han skal slå seg til ro med en kvinne med blått blod. Etter Victorias bryllup er nok prinsens kjærlighetsliv noe av det som opptar svenske hoffreportere mest for tiden.

Les også:Finner prinsen kjæreste på nettet?

Fartsfylt
Carl Philip virker som en rolig og smart fyr - ikke noe visvas eller rot her i gården. Han studerer grafisk design og lanserte i år sitt eget bestikk i Sverige.

Men har han, i likhet med sin far, også en fartsfylt side - svenskeprinsen elsker å kjøre racebil og har vært med i mange løp i både inn- og utland opp igjennom årene. Senest i fjor høst gjestet han Norge for et løp i sin raske Porsche.

Les også:Svenskens turboprins til Norge

I tillegg til bilkjøring nyter prinsen en skikkelig skitur - han har fullført Vasaloppet blant annet, seiling er noe han gjør hver sommer og han både svømmer og spiller fotball.

Nært forhold
Carl Philip har et meget nært forhold til Victoria og Madeleine, det er ingen andre han kan dele en slik oppvekst med og som forstår hva det vil si å være kongelige så godt som dem. Han har uttalt i et intervju at de tre alltid støtter hverandre og snakker mye sammen.

13. mai fyller han 30 år og hvis svenskene har noen av de samme eldgamle tradisjonene med pepperbøsse til ugifte som går inn i sitt tredje tiår, så kan nok han forvente seg det i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere