RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
72 ÅR: Kong Harald har regjert Norge i 18 år nå - her er bildene fra 60- og 70-tallet, samt fra da han ble 70 år.
72 ÅR: Kong Harald har regjert Norge i 18 år nå - her er bildene fra 60- og 70-tallet, samt fra da han ble 70 år. (Scanpix)

Gratulerer med dagen, Harald!

Kongen fyller 72 år i dag.

(SIDE2): Det blir nok privat feiring for kongen i snøværet lørdag - men etter all sannsynlighet med barn og barnebarn. Men det kan se ut til at han og dronningen tar seg ferie neste uke, da er det kronprins Haakon (35) som er regent for sin far både i statsråd og ved en audiens, oppgir kongehuset på sine hjemmesider. Så da kan vi anta at kongen og dronningen tar seg vinterferie og muligens skal prøve ut skiene i løpet av uka.

Side2 gratulerer kongen med dagen!

Da kongen fylte 70 år ble dagen behørig feiret med storslått fest med kongelige gjester fra hele Europa.

Les mer her:Alt om kongens bursdag

Les også:Denne kjekkasen er kong Harald

Les mer her:Historien om kong Harald

Turkongen
Kong Harald har alltid elsket naturen og sammen med sine kone har de to fartet landet rundt på tur både på fjell og til sjøs.

Prinsehytta i Sikkilsdalen har i årevis vært et yndet sted å trekke seg tilbake for hele kongefamilien, her er det både jaktlag og skigåingen, pluss selvsagt spill og moro som har vært en del av dagene fra Haakon og Märtha Louise var små.

I fjor sa kongen i et intervju med VG at han ønsket å trekke seg litt tilbake, og gi flere av oppgavene til kronprinsparet. Kong Harald har gjerne mer enn 365 offisielle oppdrag i året - og det kan jo bli mye for en som er godt over pensjonistalder... Selv om han er landets kongelige overhode.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Norsk prins
Harald kom til verden 21. februar 1937 på Skaugum i Asker, og var den første ekte norske prinsen på 567 år. Og dermed var arverekken sikret for all fremtid. Nå er derimot arveloven endret, og kongebarn født etter 1990, uansett om det er jente eller gutt, har rett til tronen. Derfor blir altså Haralds barnebarn Ingrid Alexandra (5) landets første dronning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere