RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gratulerer med dagen, lille prins

(Scanpix)
Sverre Magnus fyller fire år i dag.

(SIDE2): Prins Sverre Magnus ble født 3. desember 2005 - og han fyller altså fire år i dag.

Den lyslugga gutten blir kalt bare Magnus hjemme av storesøster Ingrid Alexandra (5) og Marius Borg Høiby (12) - som han har et svært nært og godt søskenforhold til.

Les mer her:Se, den gode søskenkjærlighet

Se bilder av lilleprinsen fra året som har gått nederst i saken!

Ligner oldefar
Selv om Sverre Magnus kanskje har fargene til mamma Mette-Marit (36), så har han klare trekk fra pappa Haakons familie og ligner på sin oldefar, kong Olav.

Bilder fra Olav som liten gutt og bilder av lilleprinsen fra i år viser at de to har samme ansiktstrekk med lik nese, munn og øyeparti.

Livlig
Nå som den lille prinsen har blitt fire år, har ordforrådet skutt i været. Som fireåring har man et aktivt ordforråd - eget ordforråd er på rundt 2000 ord, og forståelse er på rundt 8000 ord viser studier.

Noe som betyr at det nok går livlig for seg ved middagsbordet i kronprinsfamiliens hjem - to små barn, en tenåring og en hund.

I sommer fikk nemlig barna en ny lekekamerat, hunden Milly Kakao. Ut fra bildene er det tydelige at både Sverre Magnus, Marius og Ingrid Alexandra setter stor pris på den lekne hunden.

Les mer her:Hunden skal hete Milly Kakao

Feirer privat
Bursdagen, som ikke er offentlig flaggdag fordi prinsen ikke har tittel kongelige høyhet, feires som vanlig privat med familien.

Utenom at bestemor Sonjas skal dele ut en skolepris og bestefar holde noen audienser på Slottet på formiddagen, ser det ut til at det ikke er annet program enn bursdagsfeiring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Faddere
Prinsen døpt i Slottskapellet av biskop Ole Kristian Kvarme.

Og hans faddere er bestemor dronning Sonja (72), prinsesse Máxima (37) av Nederland, kronprins Pavlos (40) av Hellas, prinsesse Rosario (41) av Bulgaria, onkel Espen Høiby (50), Bjørn Stensland og Marianne Gjellestad.

2618

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere