*Nettavisen* Nyheter.

Gratulerer med dagen Marilyn Manson!

For ti år siden slo han gjennom med plata ”Portrait of an American Family”. I dag fyller sjokkrockeren Marilyn Manson 35 år.

05.01.04 14:14

Brian Warner som han egentlig heter ble født i Canton, Ohio, men flyttet til Tampa Bay, Florida når han var 18 år. Frem til i 1989 jobbet han som musikkjournalist. Da møtte han gitaristen Scott Mitchell, og de byttet navn til Marilyn Manson og Daisy Berkowitz.

Bra konsertband
I starten het bandet ”Marilyn Manson & the Spooky Kids”. I tillegg til Manson og Berkowitz var Gidget Gein, Sara Lee Lucasm og Madonna Wayne-Gacy med i bandet. Mansons idé var at alle i bandet skulle ha scenenavn bestående av en kjent person og en kjent massemorder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter hvert ble de kjent som et av Sør-Floridas beste konsertband. I 1993 ble de kontaktet av Trent Reznor, mannen bak Nine Inch Nails-konseptet. Han ville bruke bandet som oppvarming før sine egne konserter og han tilbød også Marylin Manson å spille inn en plate på hans plateselskap, Nothing Records.

Grotesk oppførsel
Resultatet ble plata ”Portrait of an American Family”. Etterpå reiste Manson og gjengen rundt som oppvarming for NIN. Under et show i Salt Lake City, mormonernes "hovedstad" , ble Manson invitert opp på scenen av Trent Reznor. Da sjokkerte han alle ved å rive Mormonernes hellige bok, "The Book of Mormons" i to foran et ekstatisk publikum.

Dette skapte selvsagt store overskrifter, og siden den gang har Manson skapt overskrifter både med sin groteske stil og med sin musikk som har sjokkert både fans og bekymrede foreldre.

I dag fyller Marilyn Manson 35 år, og bilder av villstyringen finner du i bildekarusellen oppe til høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.