RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gravemaskin-bande løs

Sist oppdatert:
De er i ihvert fall ikke arbeidssky, banden som har stjålet tre gravemaskiner i Bergen. Politiet tror maskinene skal til Øst-Europa.

I løpet av de siste ukene er tre små gravemaskiner stjålet tre forskjellige steder i Bergen. I tillegg er en lift forsvunnet i januar.

- Fire slike tyverier på kort tid er neppe en tilfeldighet. Det lukter organisert kriminalitet lang vei, tror Bjørn Eide ved Arna og Åsane lensmannsdistrikt.

Den ene stjålne maksinen er tatt mens den sto inne i en lagerbygning, en mens den sto på en tilhenger som ble trillet vekk og en mens den bare sto ute.

- I minst to av tilfellene må maskinene som veier 3,5 tonn være løftet med kran opp på en lastebil, så det er jo å håpe at noen kan ha sett noe.

Liften som ble stjålet i januar blir først nå satt i sammenheng med gravemaskinene etter at tre av disse er forsvunnet i mars måned, den siste nå i helgen.

- Det er vanskelig å gi noe råd til entreprenører som har slike maskiner, annet enn å ha dem i haller som det er alarm i. Selve maskinene er det ikke så vanskelig å stjele hvis en har utstyret. Maskinene gjør jo ikke noen motstand, sier Bjørn Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere