Gå til sidens hovedinnhold

«Gravid mann» får ikke skilsmisse

Dommeren har problemer med kjønnsforståelsen.

Thomas Beatie fikk stor oppmerksomhet da han ble gravid. Beatie er en transperson og født som kvinne. Under oppveksten het han Tracy. Ette rå ha gjennomgått hormonbehandling fikk han etter loven lov å kalle seg en mann. Fødselsattesten ble endret. Han fikk også lov til å gifte seg som en mann etter loven.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men så fødte Beatie tre barn i ekteskapet med kona Nancy. Det har gitt dommeren en nøtt i skilsmissesaken, skriver The Daily Mail.

LES OGSÅ:

Den gravide mannen fødte igjen
Nok en mann er gravid
Nå har han født på nytt
Se den gravide mannens baby

Hva slags ekteskap?
- Det synes at Beatie er barnas biologiske mor. Dermed var ekteskapet mellom en kvinne og en person som er i stand til å føde barn. Dommeren har derfor søkt råd om dette er et ekteskap mellom to av samme kjønn, et vanlig ekteskap eller et ekteskap som i utgangspunktet ikke burde ha vært lovlig.

Avgjørelsen er ventet å komme i februar.

Vil hedre ektskapet
- Jeg lever mitt liv. Jeg vet hvem jeg er, og andre mening, selv om det er en dommers, kommer ikke til å endre dette. Jeg er Thomas, jeg er en ektemann, jeg er en far. Jeg er en mann, hør meg brøle, sa Beatie humoristiisk til Anderson Cooper i hans show nylig.

Beatie og kona Nancy har vært separert i over ett år. Etter at bildebevis på at hun var voldelig mot både ham og barna, har Beatie foreldreretten til parets tre barn.

Han sier imidlertid at han og Nancy giftet seg, startet familie, betalte skatt og bygde hjem og både han og hans fraflyttede kone ønsker at deres ekteskap skal bli oppfattet som lovlig.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger