Gravid med 12 barn

Foto: colourbox.com (colourbox.com)

En tunisisk kvinne venter seks jenter og seks gutter.

(SIDE2): Kvinnen, som ikke er navngitt, men skal være i 30-årene ble gravid ved fertilitetsklinikk etter at hun hadde mistet barn ved to tidligere graviditeter. Nå venter hun hele 12 barn - seks av hvert kjønn.

En britisk fertilitetsekspert sier til avisen Daily Mail at selv om det er mulig å få 12 barn, så er sjansen for at de overlever minimale - faktisk så liten som en prosent sjanse.

I god form
Kvinnen selv hevder ifølge avisen å være i god form.

- Alt jeg ønsker er å kunne klemme babyene mine og elske dem, skal den tunisiske kvinnen ha fortalt leger i byen Gafsa - om lag 40 mil fra hovedstad Tunis.

- Dette er et mirakel og vi føler oss velsignet siden vi har kjempet så lenge for å få barn, sier ektemannen Marwan til den tunisiske avisen Assabah.

Paret trodde i begynnelsen at de kanskje ville få tvillinger - det var med stor overraskelse og glede at de forsto at de ventet hele 12. Hun skal ikke ha blitt befruktet med tolv egg, men på grunn av overstimulering har det resultert i 12 fostre.

Føde naturlig
Legene skal ha sagt at kvinnen vil føde naturlig, mens britiske eksperter er kritiske til det på grunn av komplikasjonene det kan medføre.

Sist gang vi så en multippel fødsel var amerikanske Nadya Suleman som bar fram åtte barn. Hun fikk barna ved keisersnitt uker før tiden, og grunnen til det er fordi livmoren ikke klarer å holde på så mange foster.

Det samme vil være tilfelle med de seks guttene og jentene den tunisiske kvinnen bærer, mener britiske leger.

- Hun vil være enorm i tjuende uke, og når man da får veer og fødselen er i gang er det ingenting man kan gjøre, sier en ekspert til den britiske avisen.

De yngste babyene som har overlevd er mellom 22 og 23 uker - og da trengs det et stort apparat rundt for å holde liv i de små.

Selv om Nadya Suleman fikk sine åtte babyer, så er det ikke alltid det går så bra. I 1996 var det et tilfelle med en greskkypriotisk kvinne som ble gravid med 11 babyer, der ni døde. Samme år ble en britisk kvinne gravid med åtte barn etter fertilitetsbehandling, og mistet alle barna i 22. uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.