RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gravide redde for medisiner

Foto: iStockphoto
Sist oppdatert:
Gravide norske kvinner går heller syke enn å bruke ufarlige medisiner.

(SIDE2:) For første gang har man undersøkt graden av engstelse som rir norske gravide kvinner, skriver Aftenposten torsdag.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Universitetet i Oslo, Toronto Hospital i Canada og Folkehelseinstituttet slår fast at gravide i Norge jevnt over er ganske engstelige, spesielt for medisinbruk.

Undersøkelsen viser at gravide norske kvinner heller tyr til naturmidler enn medisiner fordi de tror medisinene vil skade fosteret.

- Det er riktig at gravide skal være forsiktige og tenke gjennom hva de bruker av medisiner og spiser, men det må ikke bikke over slik at de blir engstelige for alt, sier førsteamanuensis ved Farmasøytisk institutt, Universitetet i Oslo, Hedvig Nordeng til avisen.

Kvinnene som deltok i undersøkelsen hadde alle høyere utdannelse. For mye informasjon, bloggere og diskusjonsfora på nettet får del av skylden for at kvinner er engstelige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere