RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Green Reefers bedrer i stigende marked

Sist oppdatert:
Green Reefers fortsetter sammen med resten av kjøleskipsmarkedet å registrere bedring både i markedet og på bunnlinjen, så også i tredje kvartal
Sesongmessige er tredje kvartal sammen med fjerde kvartal de svakeste for kjøleskipsmarkedet, men det registrees bedre rater og inntjening for Green Reefers i forhold til i fjor.

Rederiet økte driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, fra minus 4 millioner kroneri tredje kvartal til pluss 4 millioner i år. Resultat før skatt økte fra minus 8 millione ri fjor til minus 3 i årets tredje kvartal.

Bedringen fortsetter

- Markedet styrket seg gjennom 2003, en utvikling som har fortsatt inn i 2004. Spotmarkedsraten rapporteres opp rundt 15 prosent i forhold til de første 9 månedene av 2003. Den positive trenden har fortsatt og fjerde kvartal avtegner seg til å bli et godt kvartal, skriver rederiet i sin kvartalsrapport.

Green Reefers skriver i rapproten at makrosituasjonen for bransjen nå er god, og viser til en ordrebok på minimale 0,6 prosent og en alderstruktur som tilsier gjennomsnittlig 3 prosent årlig skraping fremover.

-Selv om containerskipene ventelig vil ta sin del av volumøkningen vil en antatt naturlig vekst i etterspørselen på 3-4 prosent bidra til en fortsatt bedret markedsbalanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere