RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Green Reefers ser positiv utvikling

Sist oppdatert:
Kjøleskipsrederiet Green Reefers klarte ikke pluss i første kvartal, blant annet etter en forsinket høysesongen. Rederiet ser en positiv markedsutvikling fremover
Greem Reefers fikk et resultat før skatt på minus 1 million i første kvartal, en klar forbring fra minus 11 millioner i amme periode i fjor.

Det var likevel skuffende tatt i betraktning at deler av kvartalet ligger i høysesongen, samt at underliggende inntjening justert for urealisert disagio var svakere enn i fjor. Dete r i første kvartal belastet 5 millioner i urealisert disagio, mot hele 19 millioner i samme periode i fjor.

Driftsinntektene endte på 156 millioner kroner, ned 1 million fra i fjor, mens driftsresultat før avskrivninger falt fra 15 millioner kroner i første kvartal 2003 til 12 millioner. En viktig forklaring på den svakere driften er økte bunkerskostnader som følge av den sterke oljeprisen.

Svakere rater

- I 2004 har bananvolumene vært noe redusert samtidig som man ikke har sett samme is-situasjon i Baltikum og markedsratene for første kvartal 2004 rapporteres ned 8 prosent i forhold til samme periode 2003, melder Green Reefers.

Selskapet har på sin side oppnådd noe høyere rater på sine konvensjonelle skip i 1. kvartal enn det man oppnådde i samme periode 2003. Denne utviklingen har forsterket seg etter utgangen
av kvartalet og ses som et resultat av selskapets langsiktige satsning på utvikling av egne transportsystemer.

- Den underliggende makrosituasjonen er fortsatt god og selv om enkeltfaktorer kan gi årlige svingninger antas det at markedet er i en oppadgående trend, melder Green Reefers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere