RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenpeace: - Piratsiktelsen er ikke fjernet

Moskva (NTB): Greenpeace mener at aktivistene som sitter fengslet i Russland, nå er siktet for både pøbelvirksomhet og piratvirksomhet. Miljøorganisasjonen varsler at aktivistene om kort tid vil bli flyttet fra Murmansk til St. Petersburg.

Flyttingen kan ifølge Greenpeace allerede skje natt til lørdag, melder nyhetsbyrået AFP. Russiske myndigheter har ennå ikke bekreftet opplysningene.

Nylig varslet en russisk etterforskningskomité at den har frafalt siktelsen for piratvirksomhet, som kan gi opptil 15 års fengsel. I stedet siktes de 30 for pøbelvirksomhet, som har en strafferamme på sju år.

Men da aktivistene møtte for en etterforskningskomité denne uka, var tiltalen for piratvirksomhet ikke trukket, ifølge Greenpeace.

- Dette har utviklet seg til en farse. De har nå sittet i over en måned i varetekt i russisk fengsel, tiltalt for oppdiktede og virkelighetsfjerne anklager. De er verken pirater eller pøbler, men samvittighetsfanger som handlet for å varsle om hva vi risikerer ved å bore etter olje i Arktis, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace i Norge, i en epost til NTB.

Aktivistene ble pågrepet av den russiske kystvakten etter å ha gjennomført en aksjon mot en russisk oljeplattform i Arktis. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere