RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenpeace-aktivister pågrepet i Moskva

Moskva (NTB-AFP): Russisk politi pågrep onsdag ti Greenpeace-aktivister, flere av dem med isbjørnkostyme, utenfor kontorene til energigiganten Gazprom i Moskva.

Aktivistene protesterte mot Gazproms planer om å starte oljeutvinning i Arktis, noe Greenpeace mener vil kunne få store miljømessige og klimamessige følger.

- Økologene er overbevist om at oljeutvinning vil medføre ødeleggelse av Arktis, sier lederen for miljøorganisasjonens Arktis-kampanje, Roman Dolgov.

Foruten russiske miljøaktivister deltok også aktivister fra Tyskland, Østerrike, Polen og Ungarn under onsdagens protest utenfor Gazprom-kontorene.

I august demonstrerte Greenpeace-aktivister ved en av Gazproms boreplattformer i Barentshavet, og noen dager senere slo de til mot et russisk skip som skulle frakte arbeidere ut til en plattform.

- Dette er en del av vår globale kampanje for å redde Arktis. Disse aktivitetene stanser selvsagt ikke opp nå, dette er bare et ledd i vår kampanje. Vi vil kjempe videre med lovlige metoder, sier Dolgov. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere