RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenpeace-sjefen til Norge med bønn om bistand

Madrid (NTB-AFP): Greenpeace jobber iherdig for å få løslatt de fire aktivistene som tok seg inn på en gallamiddag i tilknytning til klimatoppmøtet i København 17. desember, blant dem norske Nora Christiansen.

Miljøvernaktivistene rullet opp foran Christiansborg slott i limousiner utstyrt med Greenpeace-merke og blålys innkjøpt i en dansk leketøysbutikk, før de steg ut iført gallaantrekk og ble bukket inn uten problemer.

Vel innenfor dørene rullet de fire ut gule bannere med teksten «Politikere snakker, ledere handler». De ble straks pågrepet og har siden sittet varetektsfengslet.

Generalsekretæren i Greenpeace International, den sørafrikanske menneskerettsforkjemperen Kumi Naidoo, ber innstendig danske myndigheter om å løslate de fire aktivistene, blant dem den 34 år gamle tobarnsmoren Nora Christiansen.

- Vi beklager at danske myndigheter har reagert på en måte som er helt ute av proporsjoner og holdt dem fengslet gjennom hele jule- og nyttårshelgen, og at de har nektes besøk fra familiene og har begrenset adgang til forsvarere, sa Naidoo under en pressekonferanse i Madrid mandag.

Blant de fire som sitter i varetekt med brev- og besøksbegrensning, i påvente av dom, er også lederen for Greenpeace i Spania, Juan Lopez de Uralde. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere