RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenspan advarer mot budsjettpolitikk

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan advarte mot dagens budsjettpolitikk i USA. Her får du resten av hans synspunkter i siste tale
Onsdag kveld var den amerikanske sentralbanksjefen ute med sitt syn på den økonomiske utviklingen. Synes kom frem i en tale.

Et av poengene i talen er at Greenspan mener at dagens amerikanske budsjettpolitikk er "uholdbar". Han mener at økningen helsekostnadene øker mer enn økonomien generelt, noe som gjør dagens budsjettpolitikk langt mer sårbar.

Ifølge Bloomberg mener Greenspan videre at veksten i den amerikanske økonomien er relativt god og at produktivitetsveksten vil bidra til å redusere det amerikanske budsjettunderskuddet.

Greenspan mener også at rentene må økes hvis ikke budsjettunderskuddet reduseres. Han påpeker også at en langsiktig stor amerikansk statsgjeld vil være destabiliserende på økonomien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere