RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenspan holder renten

Sist oppdatert:
Alan Greenspan og den amerikanske sentralbanken holdt den amerikanske styringsrenten uendret. Wall Street ignorerte rentebeslutningen
Den amerikanske sentralbanken beholdt USAs styringsrente på dagens nivå. Dette ble meldt onsdag kveld. Rentebeslutningen var på linje hva markedet hadde ventet på forhånd, og utslaget i aksjemarkedet var minimalt. Dow Jones-indeksen falt litt, mens Nasdaq-indeksen og S&P-indeksen steg litt.

Den 12 medlemmers Federal Open Market-kommiteen gjentok at de fortsatt ser økonomisk balanse mellom svakhet og inflasjonen i økonomien.

FED velger altså å holde renten på 1,25 prosent, noe som er det laveste nivået på 41 år. Et aggressivt rentekutt på 0,5 prosent i november i fjor førte til det lave rentenivået.

Greenspan & Co sa i rapporten at høye oljepriser og geopolitiske usikkerhet har forlenget det stramme forbruket og utsatt nyansettelser i bedriftene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere