RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Greenspan ikke redd for oljen

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanksjefen, Alan Greenspan, mener den amerikanske økonomien holder bra stand tross alt. Sjekk saken her
For noen uker tilbake holdt den amerikanske sentralbanksjefen Alan Greenspan en redegjørelse om tilstanden i den amerikanske økonomien til den samlede økonomiske komiteen i den amerikanske kongressen.

Mandag ettermiddag kom svarene på de skriftlige spørsmålene til Greenspan ut til allmennheten.

Ifølge Reuters mener Greenspan at veksten i den amerikanske økonomien er god, men at de høye oljeprisene har holdt igjen veksten.

I redegjørelsen sa Greenspan at oppgangen i oljeprisen siden 2003 til over 60 dollar fatet mest sannsynlig vil barbere bort tre fjerdedeler av et prosentpeng av den amerikanske BNP veksten i år, mens det tok vekk et halvt prosentpoeng i 2004.

- Sett bort ifra fra disse 'Headwinds' ser den amerikanske økonomien til å fungere bra med oppgangen i oljeprisen, svarer Greenspan til Kongressens komité.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere